понеділок, 17 лютого 2014 р.

Засідання районного методичного об`єднання вчителів російської мови



2013-2014 навчальний рік є особливим для учнів п’ятих класів. Адже, саме з 1 вересня в основній школі розпочалось поступове впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти й нових навчальних програм з усіх базових дисциплін.
Серед основних новацій для забезпечення високого рівня знань  іноземних мов - учні п’ятих класів вивчатимуть дві іноземні мови. У переважній більшості закладів району другою іноземною мовою у п’ятім класі вивчається російська мова. У зв‘язку з цим постає низка завдань: підготовка вчителя до реалізації змісту нових Державних стандартів, нових програм, науково-методичне та матеріально-технічне забезпечення навчально-виховного процесу.

Тож 17 лютого на базі Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст. проведено районний семінар-практикум для вчителів російської мови з проблеми: «Нова програма з російської мови: наукові форми і методи та шкільна практика».
Учасники семінару відвідали урок російської мови у 5 А класі «Багатозначні слова. Пряме і переносне значення слів», вчитель Прокопова Тетяна Володимирівна та детально проаналізували його.
Тетяна Володимирівна презентувала колегам різні форми роботи на уроках та в позаурочний час, тож учителі району брали участь у тренінгу « У світі казок, слів, та музики», під час якого побували у ролі учнів. Також Прокопова Т.В. презентувала власний сайт вчителя світової літератури та російської мови, яким зацікавила колег.
Теоретичний блок семінару складався із опрацювання нової програми з російської мови для 5-9 класів в українських школах. Учасники семінару опрацювали змістові лінії програми, обговорили найбільш важливі питання.
Вчитель російської мови та літератури Злинської ЗШ № 1 І-ІІІ ст. Мала Валентина Володимирівна поділилась досвідом роботи з питань навчання школярів письмовим висловлюванням, а вчитель російської мови Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст. Заводова Зоя Володимирівна розкрила питання щодо вираження себе засобами мови, говорила про систему творчих завдань на уроках російської мови.
Також на семінару розглянуто питання щодо організації ЗНО – 2014 року з російської мови. Розглянуто питання щодо програм та основних завдань з предмету.
Підвела підсумки роботи завідувач районного методичного кабінету відділу освіти Кислякова Вікторія Федосіївна.





Немає коментарів:

Дописати коментар