вівторок, 3 грудня 2013 р.

Фінальний тур районного етапу всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2014"

02 грудня 2013 року завершився районний етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014»
Проведення районного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014» відбувалось протягом жовтня-листопада.
Умови цьогорічного конкурсу відзначались новизною та офіційністю. Конкурс проходив у два етапи заочний та очний. На першому (відбірковому) турі учасники розміщували на особистому інтернет-сайті, блозі і т. п. навчальні, методичні та інші авторські розробки, які відображали інноваційний досвід роботи і демонстрували якість подання навчальної інформації в мережі Інтернет. Презентували учасники і друковані матеріали серед яких і портфоліоце комплект матеріалів, які демонструють вміння вчителя вирішувати завдання своєї професійної діяльності, обирати стратегію та тактику професійної поведінки і призначений для оцінки рівня професіоналізму вчителя.
Журі з кожної номінації («Директор школи», «Початкові класи», «Географія», «Світова література», «Трудове навчання») переглядали та оцінювали фахові матеріали конкурсантів.
Другий (очний) тур проводився у два дні. Першого дня учасники конкурсу самопредставляли себе, тобто говорили про себе, як про особистість, про власні лідерські якості, креативність. Далі було проведене тестування з навчальних дисциплін та методики їх викладання, використання інформативно-комунікативних технологій. І на завершення конкурсного дня учасники проводили майстер-клас, де ознайомлювали вчителів району із новими технологіями та методиками організації навчально-виховного процесу та викладання предметів.
Номінація «Директор школи» цього року була вперше. У районному етапі у цій номінації змагались троє директорів – Тутаєва Майя Олексіївна, директор Мар`янівської ЗШ І-ІІІ ст., Майстренко Олександра Павлівна, директор Смолінської ЗШ № 1 І-ІІІ ст. та Гоян Ольга Миколаївна, директор Плетеноташлицької ЗШ І-ІІІ ст. Конкурсні завдання для директорів шкіл дещо відрізнялись від інших. Свій досвід директори презентували у вигляді есе в якому відображали інноваційні підходи до управлінської діяльності, сутність освітніх технологій, що використовуються, відповідність їх сучасним вимогам, при проведенні майстер-класу обмінювались досвідом управління, навчання і виховання, демонстрували творче вирішення певної управлінської, педагогічної, психологічної та методичної задачі.
Другого дня конкурсанти проводили відкриті уроки у Маловисківській ЗШ № 3 І-ІІІ ст. та Маловисківській гімназії, аналізували проведений урок та представляли досвід роботи у формі електронних презентацій. Директори шкіл цього дня відвідали уроки конкурсантів та проаналізували їх. Ще одним цікавим завданням для директорів стала презентація творчої роботи – створення педагогічного проекту.
Потрібно відзначити цього навчального року належну підготовку матеріалів, як директорів, так і педагогів загальноосвітніх закладів, учасників районного етапу Конкурсу.
А перемогу у конкурсі «Учитель року – 2014» здобули у номінації «Директор школи» - Тутаєва Майя Олексіївна (Хмелівська ЗШ І-ІІІ ст.), у номінації «Світова література» - Прокопова Тетяна Володимирівна (Маловисківська ЗШ № 3 І-ІІІ ст.), у номінації «Початкові класи» - Майдебура Світлана Василівна (Маловисківська ЗШ № 3 І-ІІІ ст..), у номінації «Трудове навчання» - Вершкова Ольга Володимирівна (Смолінське НВО), у номінації «Географія» - Голуб Оксана Вікторівна (Маловисківська ЗШ № 3 І-ІІІ ст.).
                Тож переможцям районного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014» бажаємо творчого неспокою, якісної підготовки матеріалів та перемоги у обласному етапі Конкурсу.



Немає коментарів:

Дописати коментар