вівторок, 26 листопада 2013 р.

Всеукраїнський конкурс "Учитель року - 2014"

З жовтня 2013 року стартував районний етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014» в номінаціях: «Географія», «Світова література», «Початкові класи», «Трудове навчання», «Директор школи».
Конкурс проходить у декілька етапів. На першому етапі І туру Конкурсу проводились такі випробування: «Інтернет-ресурс». Учасники Конкурсу надіслали матеріали на розгляд фахових журі районного Конкурсу та розмістили на особистому сайті, блозі або власній сторінці сайта освітнього закладу власне портфоліо, навчальні, методичні та інші авторські розробки, що відображають інноваційний досвід роботи педагога та демонструють якість поданої інформації в мережі Інтернет.
Фахові журі з усіх номінацій розглядали надіслані матеріали, оцінили їх з точки зору актуальності, інноваційності, глибини розкриття системи роботи вчителя над науково-методичною проблемою, змістовності, оригінальності, практичної значущості, культури оформлення.
25 листопада на базі Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст. проведено ІІІ очний тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014» в номінації «Світова література».
У Конкурсі брали участь учителі світової літератури району Прокопова Тетяна Володимирівна (Маловисківська ЗШ № 3 І-ІІІ ст.) та Федорова Галина Іванівна (Кіровська ЗШ І-ІІІ ст.). Цього дня учителі складали такі випробування. Спершу самопрезентували себе. Самопрезентація учасника не оцінювалась, але вона покликана сформувати перше враження та ознайомитись з унікальністю особистості вчителя, визначити лідерські якості та креативність конкурсантів. Обоє конкурсантів із цим завданням справились добре. Продемонстрували свої лідерські вміння, сучасність особистості, творчість, креативність.
Наступним завданням було визначення фахової майстерності вчителя шляхом тестування з навчальної дисципліни та методики її викладання. Районним методичним кабінетом для конкурсантів підготовлені тестові завдання із психології, педагогіки та методики викладання предмету. Конкурсанти справились із завданням на достатньому рівні. Поки учасники Конкурсу давали відповіді на тестові завдання, журі працювало в кабінеті інформатики, переглядали інтернет-матеріали учасників. Прокопова Т.В. розмістила конкурсний матеріал на сайті Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст., а Федорова Г.І. створила власний блог та розмістила матеріали на ньому.
Заключною частиною конкурсного дня було проведення учасниками майстер-класу. Проводячи таку форму роботи учасники мали можливість ознайомити фахове журі з педагогічним досвідом, новими технологіями, новими методиками і авторськими напрацюваннями. Федорова Г.І. провела фрагмент уроку з позакласного читання використовуючи інтерактивні форми і методи роботи. До роботи у майстер-класі були залучені вчителі міських шкіл, які із задоволенням побували у ролі школярів, демонстрували свої знання, вміння креативно мислити, вільно спілкуватись, слухати. Вибраний вчителем твір, що демонструвався під час проведення майстер-класу був дуже цікавим, піднімав питання взаємин у сім’ї, вічні проблеми батьків і дітей, таємниці любові, відданості, вірності. Тетяна Володимирівна Прокопова проводячи майстер-клас теж демонструвала інноваційні форми роботи. Вона обрала фрагмент аналізу художнього тексту. Вчитель акцентувала увагу на компаративному аналізі, презентувала вміння декламувати вірші в оригіналі, зачитувала різні види перекладу творів і теж до роботи залучала колег – вчителів світової літератури району.

Конкурсний день пройшов швидко, цікаво, учителі району продемонстрували відмінні фахові знання, вміння та навички. А попереду їх ще чекає заключний тур Конкурсу, де учасники проведуть урок у одному із закладів району, проаналізують свій урок та продемонструють досвід роботи, створивши мультимедійний проект, у якому відобразять інноваційні підходи до освіти, сутність використовуваних освітніх технологій, відповідність до сучасних вимог в освіті. Оцінювало конкурсі завдання фахове журі – Романич Н,В., Паливода О.Л., методисти РМК та вчителі світової літератури району Заводова З.В. (Маловисківська ЗШ № 3 І-ІІІ), Кисіль С.І. (Маловисківська гімназія), Емельяненко С.М. (Олександрівська ЗШ І-ІІІ ст.), Паливода О.В. (Маловисківська ЗШ № 4 І-ІІІ ст.).








Немає коментарів:

Дописати коментар