середу, 28 серпня 2013 р.

Методична студія вчителів світової літератури

27 серпня 2013 року на базі Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст. відбулась методична студія вчителів світової літератури з питань організації навчально-виховного процесу у 2013-2014 навчальному році

 
         За роки незалежності Україна зробила значні кроки в реформуванні системи середньої освіти. Впровадження нових Державних стандартів, перехід на нові методи й методики навчання, новаторські пошуки вчителів засвідчують успіхи української школи.
Одним із важливих напрямків системи освіти є гуманітарний, який забезпечує духовний розвиток учнів. Серед предметів гуманітарного циклу особливе значення посідає світова література як мистецтво слова.
27 серпня 2013 року на базі Маловисківської загальноосвітньої школи № 3 І-ІІІ ст. проведено засідання районного методичного об’єднання вчителів світової літератури та російської мови.
На першому засіданні завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Маловисківської РДА Кислякова В.Ф. детально проаналізувала роботу за минулий навчальний рік та ознайомила присутніх із роботу у новому навчальному році. Районне методичне об`єднання продовжуватиме працювати над проблемою «Використання сучасних освітніх технологій, спрямованих на розвиток творчої особистості вчителя та учня».
На засіданні визначено основні завдання роботи:
-          Організація районного методичного об’єднання вчителів російської мови та літератури, що працюють за новою програмою та вивчають російську мову як другу іноземну;
-          підготовка до друку посібника «Моделювання уроків світової літератури. 6 клас. Новий Державний стандарт»;
-          підготовка до друку посібника «Використання інноваційних технологій як сучасна форма роботи на уроці»;
-          проведення літературного турніру «Пурпурові вітрила»;
-          вивчення та популяризація досвіду кращих педагогів, вчителів світової літератури Кісіль С.І. (Маловисківська гімназія) та Данільченко О.А. (Хмелівська ЗШ І-ІІІ ст.)
-          проведення засідань, семінарів, семінарів-практикумів, творчих звітів та інших форм методичної роботи.
Значне місце у засіданні відведено питанню щодо методичних рекомендацій викладанню світової літератури та російської мови у 5 класах.
«Достукатися до дитинства — талант справжніх геніїв. Там зберігається буквально все, що є у Всесвіті», - писав Сальвадор Далі. Вчителі світової літератури та російської мови району своє завдання вбачають в тому, щоб запалити вогники в душах дітей, розвивати потребу кожного учня бути у творчому пошуку, щоб, отримуючи літературну освіту, вони змогли використати її для формування власної особистості.
Щоб навчити учнів, учитель сам мусить працювати над підвищенням свого професійного рівня, володіти сучасними технологіями аналізу художнього твору.
Тож на засіданні презентовано посібник «Моделювання уроків світової літератури. 5 клас. Новий державний стандарт», який підготовлено вчителями світової літератури району влітку 2013 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар