понеділок, 19 травня 2014 р.

Районний семінар-практикум вчителів світової літератури


29 квітня на базі Хмелівської ЗШ І-ІІІ ст. проведено семінар-практикум для вчителів світової літератури з проблеми «Сучасний урок викладання світової літератури. Технологія підготовки та проведення». У роботі взяли участь 19 вчителів світової літератури та керівник районного методичного об’єднання Заводова З.В.

Під час семінару педагоги опрацювати методичний аспект технології підготовки та проведення сучасного уроку світової літератури. Розглянули статтю «Урок світової літератури: вчора, сьогодні, завтра» Лесі Мірошниченко, професора кафедри методики викладання російської мови та світової літератури (журнал «Всесвітня література в школах України») та презентацію вчителя світової літератури Хмелівської ЗШ І-ІІІ ст. Бур’ян Г.І. з даної проблеми.
У практичній частині учасники семінару відвідали уроки колег. Урок світової літератури в 11 класі на тему «Компаративний аналіз художніх образів з роману Булгакова «Майстер і Маргарита» та оповідання Г.Г. Маркеса «Стариган з крилами», вчитель Бур’ян Г.І. та урок світової літератури в 5 класі на тему «Доброта і щирість Чарлі Бакета» за оповіданням Р.Далля «Шоколадна фабрика», вчитель Данільченко О.А. Після закінчення уроків вчителі світової літератури проаналізували відвідані уроки та відзначили якісну підготовку, використання інноваційних форм та методів на уроках. Під час практичного блоку семінару вчитель Бур’ян Г.І. провела тренінг «Профілактика професійного згорання».
Досвідом роботи з питання «Формування компаративістської компетентності учнів у процесі вивчення літератури» також поділилась вчитель світової літератури Бур’ян Г.І. та презентувала літературний календар «Да будет славен тот, кто воспевал любов».
Також на семінарі педагоги обговорили питання щодо організації роботи на наступний навчальний рік. Підготували діагностичні анкети, у яких обґрунтували свої пропозиції, побажання, зауваження щодо роботи у наступному році. Поділились досвідом роботи, визначили терміни подання аналітичних матеріалів за підсумками роботи протягом року.


Немає коментарів:

Дописати коментар